Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Smink :)) ♥

 

 Sminkelj csak pontosan és szépen!

 

 

 

Három alapvető dolgot kell mindig szem előtt tartanunk: 
-milyen az arcformánk 
-milyen hajunk, szemünk és öltözékünk színe 
-milyen alkalomra készül a smink

 

 Mielőtt nekikezdenénk a tényleges sminkelésnek, fontos előkészületeket kell tennünk. 
-először is egy alapos tisztítás - egy kis vatta, rá arctisztító tonik - ezzel töröljük át 3-4-szer bőrünket
-arckrém használata is hasznos, mivel védőréteget képez

-vessünk egy pillantást a szemöldökünkre is, hátha igazításra szorul
A szép formájú szemöldök kiemeli a tekintet szépségét. Éppen ezért kell rá különös figyelmet fordítanunk. Hogyan igazítsuk tehát formára? 
-Húzzunk egy képzeletbeli vonalat a szemöldök kezdetétől orrcimpánkig. Amely szálak ezen túllógnak azt egy csipesszel szedjük ki.
-Húzzunk egy másik vonalat ugyancsak az orrcimpától a szemzugig. Itt is a túllógó felesleget kell kihúzgálni.

 Most már kezdődhet a tényleges sminkelés!
Szemöldökünket egy jól kihegyezett szemceruza segítségével tehetjük dúsabbá. Szemöldökünk tövétől indulva húzzunk körülbelül 4 mm hosszú vonalakat, pontosan követve annak formáját. A vonalak között kell kis helyet hagyni, ne folyjanak össze. Fontos, hogy a ceruza színe hasonló legyen szemöldökünk és hajunk színéhez.

 

A szemkontúr megrajzolásához is a szemceruza a legpraktikusabb eszköz. A belső szemzug felől indulva egy határozott mozdulattal húzzuk meg a vonalat, amelyet próbáljunk minél közelebb rajzolni a szempillákhoz. Ne haladjunk át többször rajta. Nappalra szürkés vagy barnás, halványabb árnyalatot válasszunk, estére használhatunk feketét is. Ha a folyékony szemkihúzó mellett döntünk, bánjunk vele óvatosan, mivel jóval erőteljesebb a hatása.

 

 A szemhéj púder színe térjen el szemünkétől, különben nem hívja fel a figyelmet tekintetünkre, de harmonizáljon hajunk és ruházatunk színével. Felfelé ívelő irányba vigyük fel. Érdemes két - egy sötétebb és egy világosabb - színt használni, keverni. Ez feldobja a sminket. A sötétebb színt vigyük fel a szemhéjak aljára közel a pillákhoz, a világosabbat e fölé.

 

Szemünk is lehet sokféle: 
-Kerek és kiugró: a világosabb színt egész szemhéjunkra vigyük fel, a sötétebb színt szemünk sarkától indulva befelé satírozzuk.
-Mélyen ülő: a világosabb színnel fessük ki szemünket, majd külső sarkát árnyékoljuk a másikkal.
-Közel ülő: a szemzugoknál használjunk sok világos púdert, a sötét színt szemünk külső sarkától indítva húzzuk befelé. Egyre halványítsuk, az átmenet minél finomabb legyen. A szem külső sarkát még szemceruzával is erősítsük meg.
Távol ülő: a sötétebb árnyalatú púdert szemünk belső sarkától indulva kifelé vigyük fel. A világosabbat szemhéjunk közepétől kifelé haladva fessük fel. Húzzuk meg a szemkontúrt is!

 Rúzs
-Világos bőrhöz és hajhoz a hideg színek passzolnak: lila vagy padlizsán.
-A mediterrán típusú, sötét bőrű és hajú hölgyeknek jól áll a csokoládébarna, bordó vagy téglavörös szín.
-Aki egyik szélsőséges típushoz sem tartozik, az kedvére válogathat a színek között. "Mindennapos használatra" nem való a nagyon erős rúzs, de egy esti sminkbe az is belefér.
Arra természetesen mindenkinek ügyelnie kell, hogy a rúzs színe harmonizáljon a smink többi alkotóelemével, a hajszínnel és a ruházattal.