Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szépségcikk 1 ;)

 

Itt a tél! Vigyázz a bőrödre!

1. Tisztítás mindenek felett!

A nyirkos, párás időben borzasztó a városok levegője, az arcodra tapadt miniatűr szennyeződések pedig szabadon garázdálkodhatnak akár egész éjjel, ha nem tisztítod meg rendesen. Itt az ideje belátni: az agresszív vegyületek (kipufogógáz-részecskék, por) ellen nem elég már a tiszta víz, mind dédanyáink idejében. Szerezz be egy jó minőségű arctisztítót, esetleg egy szappanmentes szappant!

2. Tonizálj!

A tonik nem csupán passzió, és a közhiedelemmel ellentétben nem azért van, hogy lemosd vele a bőröd: arra hivatott, hogy a bőr savköpenyét állítsa helyre a lúgos tisztítás után. Ha ezt nem teszed meg, jönnek a bacik és a pattanások. Épp ezért olyat keress, ami pH-értéket pakol rendbe, és nem csak színes vizet árulnak a flakonjában…

3. Cseréld le a nyári krémed! (Ha pedig nem használtál eddig, ideje elkezdeni…)

A nyári forróságban használt habkönnyű arckrémek funkciójukat vesztik a hideg időben: nem hűsítésre van szükség, hanem védőrétegre, ami nem engedi kiszáradni a bőrt! Keress kőolajszármazék-mentes terméket, amiben nem érzed majd úgy, mintha zacskót húztál volna a fejedre! A fényvédő azonban télen is fontos, nyugodtan vedd a 15 faktoros terméket! (Síeléskor pedig 40-ről indulj!)

4. Óvd a szemkörnyéked!

A szemkörnyék bőre kilencszer vékonyabb és érzékenyebb, mint az arc többi területe, úgyhogy bánj bőkezően a hidratálókkal - így nem fogsz harmincévesen szupernagyinak kinézni. A ránctalanítókkal még bőven várhatsz, a lényeg a megfelelő mennyiségű és minőségű hatóanyag. A zselés cuccokat hagyd nyárra.

5. Igyál!

Hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy az ivás nem arra való, hogy hűsítsük magunkat. Rettentő fontos, hogy naponta MINIMUM 3 liter tiszta, szénsavmentes vizet elfogyassz (bátrabbak ízesítetlen gyógyteát), így a szervezetednek van miből pótolnia az elhasznált folyadékot. Az ivás nem ízlés kérdése, hanem LÉTSZÜKSÉGLET! Mínusz húsz fokban is.

6. Add meg a hátteret a testednek!

Ezerszer elmondtuk már, de hadd álljon itt még egyszer: A-vitamin, béta-karotin, E-vitamin, szelén, búzacsíra-kivonat. Ezek segítenek a bőröd karbantartásában. Télvíz idején jól jön még a hyaluronsav is, ami a közőszövetek folyadékmegtartásáért felel. Még az ízületeidre is jó hatással lesz. Nyomás hógolyózni!

7. Heti 1 „renováló fürdő”

Hozzávalók:

- kb 1 óra szabadidő

- 1kg sima konyhasó

- pár csepp illóolaj (gyógyszerkönyvi, nem gagyi!)

- 50 csepp édesmandula-olaj

- egy liter ivóvíz (nem túl hideg)

- kellemes zene

- egy jó pasi/jó könyv (your choice :D)

Keverd bele a sót egy kád vízbe, majd csepegtesd mele az olajakat. Szólj, hogy ne zavarjanak, telefont bevinni TILOS! Ázz, amíg jólesik, csak a hajadat kell utána megmosnod kiszállás előtt egy kis samponnal. Kortyolgasd el a liter vizet közben. Meglátod, olyan lesz, mintha kicseréltek volna!